Met de overgang naar SharePoint werken alle partijen binnen WindUnie efficiënt en veilig samen!

WindUnie

 

De 60 medewerkers van Windunie gebruiken veel documentatie bij de ontwikkeling en exploitatie van de parken, waarbij allerlei externe partijen een rol spelen. Voor de uitwisseling van de documenten werd in het verleden Dropbox gebruikt. Hiermee kan informatie worden uitgewisseld, maar niet op een ideale wijze. Grootste nadelen waren met name de security en het niet samen kunnen werken binnen een document. De nadelen van de huidige oplossing zorgden ervoor dat Windunie een alternatief zocht.

 

MICROSOFT SHAREPOINT: DOOR NAADLOZE INTEGRATIE EN BEVEILIGING EEN GOED ALTERNATIEF

''Toen ik de alternatieve oplossingen bekeek, was ik op voorhand niet positief over SharePoint. Ik kende het overigens wel. Maar naarmate ik me er meer in verdiepte en zeker toen ik parallel naar Office365 keek, werd ik steeds enthousiaster. De naadloze integratie van Office365 en SharePoint en de sterke security versterkten mijn beginnende positieve gevoel. Wij werkten met verschillende versies van Office, wat complex was qua beheer van de software en de licenties. Een geleidelijke overgang naar Office365 resulteert in efficiënter beheer waarbij iedereen uiteindelijk op dezelfde, nieuwste versie werkt. Met dit doel gingen we aan de slag!”, aldus Hans Oorthuijs, IT-specialist bij Windunie.

 

SHAREPOINT ALS OPLOSSING VOOR DOCUMENT BEHEER

Hans: “Wij werken met veel externe partijen, zij moeten kunnen werken in onze documenten. Voorheen was dit een grote uitdaging. SharePoint biedt ons een makkelijke en veilige manier, waarin we externe partijen toegang kunnen geven en efficiënter samen kunnen werken, met transparant versiebeheer.”

 

WIJ BRACHTEN DE SHAREPOINT KENNIS EN ERVARING BINNEN

Collega Quinten Bas (SharePoint specialist) stond Windunie terzijde bij het implementeren van SharePoint. ‘Voorafgaand aan de inrichting is het belangrijk om goed na te denken over de structuur, zoals dat vroeger bij de netwerkschijf van belang was. De metadata in SharePoint is erg goed ingericht, daardoor is alles makkelijk vindbaar en zijn er veel minder mappen nodig. Groot voordeel is dat één document vanuit meerdere gezichtspunten vindbaar is, bijvoorbeeld een offerte die zowel voor commerciële als financiële doeleinden vindbaar is. Dit voorkomt het dubbel opslaan van documenten. Het is een kwestie van de juiste afdelingen en mensen toegang verlenen.”Aldus Quinten. Dit vormt een groot voordeel voor Windunie: makkelijke toegankelijkheid gekoppeld aan transparant versiebeheer, zowel binnen als buiten de organisatie.

 

DE ADOPTIE ALS BELANGRIJKE SUCCESFACTOR

Hans geeft als belangrijke succesfactor mee dat de instructie van de medewerkers (en daarmee de adoptie) erg belangrijk is. Medewerkers missen de oude mappenstructuur. Binnen het pilotproject is daarom veel aandacht besteed aan nieuwe mogelijkheden en inbreng van het betrokken team van Windunie. Binnen drie maanden werd men enthousiast over de oplossing. Zij brengen hun enthousiasme momenteel verder de organisatie in. Hans verwacht de netwerkschijf binnen niet al te lange tijd volledig door SharePoint te hebben vervangen!

OVER WINDUNIE
Windunie is een coöperatie van windmolenaars, burgercoöperaties, eigenaren én initiatiefnemers van windparken. Met ruim 260 leden vertegenwoordigt Windunie de meerderheid van windmolens in lokaal eigendom. Windunie brengt aanbod bij 
vraag en bundelt kennis: ontwikkeling specifieke knowhow, MER-studies, SDE+ subsidie aanvragen, planning en advies voor aanschaf turbines en stroomcontractenbemiddeling.


WindUnie

 
6/14
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...