DIENSTEN KOPPELEN AAN 
 BEDRIJFSDOELEN DANKZIJ
 IMPACT MAPPING

 

Impact Mapping is een tool om in één sessie de doelen, vraagstukken en toekomstvisie te achterhalen van een organisatie, project of plan. We gebruiken hiervoor de bekende, gekleurde, post-its. Nadia Aarts, onze organisatie en proces developer, heeft Impact Mapping op meerdere afdelingen binnen DataByte geïntroduceerd. In 2018 begon zij ook bij klanten Impact Mapping in te zetten met als doel om ons aanbod beter te laten aansluiten op de bedrijfsdoelstellingen van de klant. Nadia vertelt over haar Impact Mapping sessie bij VanderHelm Bedrijven:

 

“Collega’s Wim de Heer (accountmanager) en Freddy Hoogeveen (pre-sales consultant) vertelden mij over één van onze klanten VanderHelm, die bij ons een aanvraag deed voor een nieuwe omgeving. Om zeker te zijn dat deze oplossing perfect zou passen, hebben we een Impact Mapping sessie voorgesteld. Bedrijfsdoelstellingen die tijdens deze sessie naar voren kwamen, lagen op het vlak van de plannen met betrekking tot de groei van de onderneming, efficiencydoelstellingen en wijze van klantcommunicatie. Hieruit kwamen de volgende IT-doelstellingen naar voren: de juiste informatie op de juiste plaats beschikbaar, real-time data, overal toegang tot deze data, een ICT-omgeving die aansluit op proven technology en een werkwijze waarbij VanderHelm volledig ontzorgd wordt. Door veel vragen te stellen kwamen we tot de ‘waarom’ achter de vraag. Uiteindelijk zijn we samen uitgekomen op een omgeving waarmee invulling kon worden gegeven aan de (bedrijfs)doelstellingen, die paste bij de gewenste snelheid van veranderingen én door de medewerkers adequaat geadopteerd kon worden. Door oprecht te luisteren en te ontdekken wat de achterliggende gedachte is van de klant, kwamen we tot een beter aanbod waarin de organisatiedoelstellingen èn wensen van de klant gekoppeld zijn aan een passende IT oplossing!”

EN ZO ERVAARDE DE KLANT, VANDERHELM, DE SESSIE:

Lara Montfort van VanderHelm vertelt: “Voor ons was het een unieke manier om een samenwerking te starten. DataByte bood niet alleen een oplossing aan, maar wilde oprecht weten waar wij naar toe willen als organisatie. Nadia vroeg constant door: wat bedoelen jullie daarmee, is dat een bedrijfsdoelstelling en is dat waar jullie over 5 jaar willen staan? Door de briefjes aan de muur zagen we in hoofdlijnen waar wij als organisatie naar toe willen en welke oplossing daar het beste bij zou passen. Bijzonder hoe een partner zich graag verdiept in de wensen van de klant. Dat lazen we later ook terug in de offerte en het aanbod. We voelen ons daardoor echt gehoord. DataByte heeft ons als bedrijf beter leren kennen. Dat heeft voor ons de toon gezet om uiteindelijk de overstap te maken van onze vorige leverancier naar DataByte.”

Impact Mapping

 
9/14
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...