GRIP in de praktijk bij Prins Heerlijk

Projecten worden nu via een stapsgewijze aanpak uitgevoerd

 

Prins Heerlijk en DataByte

De grip-werkwijze van DataByte heeft Prins Heerlijk meer structuur gebracht. Projecten worden nu via een stapsgewijze aanpak uitgevoerd. Peet van den Nieuwenhof, ICT-coördinator bij Prins Heerlijk zegt hierover: “Die structuur is erg fijn, daardoor houd je toch zaken tegen het licht die je normaal wellicht ontschieten. Daarnaast wordt er vanuit DataByte goed meegedacht en dat waardeer ik enorm.”


Prins Heerlijk en DataByte zijn nu drie jaar partners. Peet legt uit: “Onze directeur had, vanuit zijn vorige werkgever, goed contact met één van de directeuren van DataByte.” De samenwerking met DataByte werd gezocht op basis van eerdere, goede ervaringen. “We zijn in de afgelopen periode, sinds dat we met DataByte in zee zijn gegaan, enorm gegroeid”, zegt Peet. 

 

Naast de grip-werkwijze neemt Prins Heerlijk onder andere een Citrixserver en vaste en mobiele telefonie bij DataByte af.


Over Prins Heerlijk:

“Prins Heerlijk is een leer- en werkbedrijf dat jongeren met leerproblemen en/of een functiebeperking opleidt voor en begeleidt naar werk in de horeca, detailhandel of de zorg”, zegt Peet van den Nieuwenhof, ICT-coördinator bij Prins Heerlijk. Hij vervolgt: “We hebben zelf vijf horeca- en twee detailhandel-locaties. Daarnaast hebben we ook eigen woningen, zodat de jongeren zich ook op dat vlak kunnen ontwikkelen.”

 

In totaal heeft Prins Heerlijk ongeveer zestig medewerkers in ondersteunende of begeleidende functies. “Daarbij komen dan nog zo’n 225 jongeren die wij in begeleiding hebben”, aldus Peet.


Het project: GRIP

Met de grip-werkwijze wordt gestreefd naar een goede samenwerking met de klant en moet ICT toegevoegde waarde voor een organisatie krijgen. ICT-doelen worden gekoppeld aan de organisatiedoelen, waardoor de kansen van ICT inzichtelijk gemaakt worden. Peet: “Door de grip-werkwijze krijgt ICT voor onze organisatie toegevoegde waarde, ICT is al lang geen kostenpost meer.” DataByte denkt goed mee in waar onze behoeftes liggen, waardoor gesprekken concreet wat opleveren. Door één van die gesprekken loopt er nu ook een nieuw project bij ons.”

 

Uitstekende communicatie

Naast de structuur en het actieve meedenken noemt Peet de persoonlijke relatie die hij met DataByte-medewerkers heeft. Hij vertelt hierover: “Ik trek niet zomaar bij DataByte aan de bel, maar als er iets is zal ik niet schromen daar contact over op te nemen. DataByte is hierin erg flexibel, er staat altijd iemand klaar.” Daardoor worden eventuele problemen snel opgelost, wat tot tevredenheid leidt bij Prins Heerlijk.

 

Om die reden wordt de communicatie van DataByte naar Prins Heerlijk uitstekend beoordeeld. “De balans tussen vaktermen en simpele taal is er optimaal”, zegt Peet. “Als ik of één van mijn collega’s contact met DataByte opnemen, wordt het altijd in eenvoudige taal uitgelegd waardoor het in één keer door ons wordt opgepakt.”

GRIP in de praktijk bij Prins Heerlijk

4/6
Loading ...