Onze software aanpak

Een goed werkende applicatie bouwen we niet in één dag. Samen, gaan we met u aan de slag om de perfecte tool voor uw organisatie te bouwen. Hoe we dat doen leest u hieronder.

1  Stap 1: Het eerste gesprek


2  Stap 2: Het vooronderzoek


3  Ontwikkeling


4  Oplevering

 

Stap 1 

 

Het eerste gesprek

We beginnen ieder softwaretraject met een uitvoerige intake bij u op locatie. In dit gesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we uw vraag (business case) en halen we zoveel mogelijk informatie op om mee te nemen in ons vooronderzoek. Zo weten we zeker dat wat wij uiteindelijk bouwen, aansluit op uw wensen en behoeftes.


 

stap 2

 

Het vooronderzoek

Afhankelijk van de grootte van de business case voeren we een (betaald) vooronderzoek uit. In dit vooronderzoek zal onze Business Consultant diepgaand inzoomen op de werkprocessen door middel van interviews. Hierbij zijn vaak meerdere personen vanuit uw organisatie betrokken. Op deze manier creëren we draagvlak en enthousiasme, wat bijdraagt aan de adoptie en succes van de applicatie na oplevering. De uitkomsten uit de interviews worden uitgewerkt in een aantal visuele schetsen, waarbij u een goed beeld krijgt van de functionaliteit in de applicatie. U krijgt ook gelijk de mogelijkheid om direct feedback te geven en waar nodig bij te sturen. Op basis van het vooronderzoek brengen we een offerte uit voor realisatie van de software. 


 

stap 3

 

Ontwikkeling

Is de offerte akkoord, dan gaan we de planning met u doornemen. Er wordt een Projectteam voor u samengesteld, de Business Consultant zal het team informeren over de te bouwen functionaliteit. U maakt kennis met het projectteam, zodat u weet wie er voor u aan de slag gaat. Gedurende de bouw heeft u een eigen aanspreekpunt voor functionaliteit en uitwerking van eventuele extra wensen. Dit kan een Lead Developer of de Business Consultant zijn. Mochten onze ontwikkelaars inhoudelijke vragen hebben, dan stellen ze deze direct aan u. Korte lijntjes dus, wat zowel u als ons tijd bespaart.

 

Wij bouwen onze applicaties altijd webbased op het Microsoft .Net platform. Op deze manier is de applicatie via een browser te gebruiken. Dat zorgt ervoor dat de applicatie die wij voor u bouwen, makkelijk is uit te breiden met toekomstige functionaliteit. Veel van onze klanten ervaren dit als zeer prettig, omdat ze dan klein kunnen beginnen en de applicatie steeds verder uitbreiden en verbeteren.

 

Wij werken volgens de Agile methode, waarbij we eens per 2 weken de gebouwde functionaliteit aan u presenteren. Dat doen wij in de vorm van een demo, zodat u de voortgang kan zien, de functionaliteit kan testen en eventueel kan bijsturen waar nodig. U krijgt daarvoor een speciale acceptatieomgeving waarin u de applicatie kan testen. Uiteraard letten we daar op de scope van het project waarop geoffreerd is. Mocht er extra functionaliteit gewenst zijn, dan maken we hiervoor een inschatting van budget en planning.

 


 

stap 4

 

Oplevering

Zodra we klaar zijn met de volledige bouw van de applicatie, dan krijgt u de gehele applicatie in de acceptatieomgeving te zien. U krijgt de tijd om de applicatie volledig te testen. Wordt de test door u akkoord bevonden, dan gaat de applicatie LIVE en kunt u gebruik gaan maken van de applicatie. Na afronding van het project blijven we in contact voor eventuele verder doorontwikkeling en/ of vragen.


Onze software aanpak

4/6
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...