Informatiebeveiliging 

Er wordt steeds meer data verzameld en omgezet naar bruikbare informatie. Voor Nederlandse organisaties neemt de waarde van deze informatie steeds verder toe,
terwijl individuen steeds meer controle willen over hun persoonsgegevens. Het beveiligen van deze informatie is voor zowel bedrijven als individuen van groot belang.

 

De wereld om ons heen is snel aan het veranderen en informatie wordt op steeds meer manieren verzameld. Zo worden verkeerslichten door het toepassen van
kunstmatige intelligentie (van artificiële intelligentie – AI), slimmer afgestemd op het verkeersaanbod en Spotify en Netflix weten welke muziek en films u wilt afspelen.

Lees verder   


ICT IS DE GROOTSTE VERANDERKRACHT VAN DIT MOMENT


Het is niet toevallig dat Apple, Alphabet Inc. (moederbedrijf van Google) en Microsoft de drie grootste beursgenoteerde bedrijven ter wereld zijn. Iets dichterbij huis, de thermostaat weet wanneer u welke temperatuur wilt hebben, aan de hand van de locatie van je telefoon communiceert de thermometer middels Internet of Things (IoT) op het moment dat u bijvoorbeeld het huis verlaat. Machine learning optimaliseert via IoT de temperatuur in woningen. Zelflerende systemen kunnen onvoorspelbaar zijn omdat onverwachte patronen ontdekt kunnen worden. De uitkomst wordt niet beïnvloed door menselijk gewoontes of ethische overwegingen, dit kan tot vervelende uitkomsten leiden. Een voorbeeld hiervan is een geautomatiseerde sollicitatieprocedure, waarin het systeem voorkeuren kan creëren voor het afwijzen van bepaalde leeftijdscategorieën of geslacht.


IS UW INFORMATIEBEVEILIGING AL OP EEN ACCEPTABEL NIVEAU?


Het beveiligen van deze informatiesystemen is in steeds meer situaties de verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar of beherende instantie. Ten aanzien van  persoonsgegevens zijn Europese richtlijnen vastgesteld binnen de General Data Protection Regulation (GDPR) welke in Nederland middels de Algemene verordening
gegevensbescherming (AVG) wordt gehandhaafd.


Bedrijven zijn vanuit de AVG verplicht om de beveiliging te optimaliseren en naar een acceptabel niveau te brengen. Voor andere gegevens, zoals intellectueel eigendom is de AVG niet van toepassing. De noodzaak voor het beveiligen van het intellectueeleigendom is er bij bedrijven natuurlijk wel, bijvoorbeeld om imagoschade of diefstal te voorkomen.


Voor IoT platformen is het een kwestie van tijd voordat er een certificeringsplicht komt, waardoor de beveiliging op een ‘acceptabel niveau’ moet worden gerealiseerd.


INFORMATIEBEVEILIGING EN WERKBAARHEID IN BALANS


Steeds meer medewerkers werken vanuit huis, onderweg of bij de klant. Het beveiligen van externe infrastructuur locaties is niet realistisch, omdat u hier geen controle over hebt. Uitsluitend eigen kantoorlocaties kunnen middels fysieke firewalls worden beschermd. Beveiliging via Cloud providers maakt het mogelijk om op iedere locatie een bepaald niveau van informatiebeveiliging te realiseren.

 

De bewustwordingsfase is voorbij. Het is nu tijd voor het inrichten van maatregelen zonder dat medewerkers continu gehinderd worden in de uitvoerende werkzaamheden. Door het doorlopen van de fases welke omschreven zijn in deze brochure adviseert en implementeert DataByte een optimaal beveiligingsniveau, waarin beveiliging en werkbaarheid in balans zijn.

CONTACT

In elke fase zeker zijn van uw zaak?


Wij helpen u graag om met uw organisatie in de volgende fase van IT Security Maturity te komen. Neem contact op met uw contactpersoon bij DataByte en ontdek in welke fase u zich bevindt!  


Meer informatie over onze Security oplossingen: 
databyte.nl/security


consultancy@databyte.nl

Informatiebeveiliging

 
2/6
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren of scrol naar beneden bij de 'lees verder' tekens.
Loading ...